Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - poepegatje

Pagina's: [1] 2 3 ... 13
1
Nieuws / Re:kerst en nieuwjaarswensen
« Gepost op: december 31, 2012, 17:24:51 pm »
voor iedereen een gezond en gelukkig 2013, veel sportief plezier
vanwege Poepegatje

2
Nieuws / Tijdschrift Runner's
« Gepost op: januari 14, 2012, 16:29:07 pm »
Hallo,

ik heb nog de tijdschriften runners editie 2008, van maart tot november + de runners van september 2011

Doe ik er iemand plezier mee, anders is 't voor 't oud papier

laat iets weten, breng ik ze eventueel mee op de eetdag

groeten
poepegatje

3
Nieuws / Re:kerst en nieuwjaarswensen
« Gepost op: december 31, 2011, 23:42:19 pm »
voor iedereen een gelukkig en vooral gezond 2012, ik zal jullie missen in 2012...............maar NOOIT VERGETEN

Zeker tot ziens, veel loopplezier voor iedereen

Poepegatje

4
Verslagen / Het einde van de loopcarriere van poepegatje
« Gepost op: december 26, 2011, 21:04:19 pm »
’t Is jammer maar helaas, maar Poepegatje moet definitief stoppen met lopen……
Hoe het allemaal begon, na de 20km van Brussel 2003 waar ik als toeschouwer aanwezig was en bij mezelf dacht: dat wil ik volgend jaar ook kunnen.
Zo ben ik met lopen begonnen, vooraf wel vrij “sportief” geleefd, maar niet super.
Mijn eerste paar loopschoenen gekocht, Nike Pegasus, en via wat surfwerk een programma gevonden: www.myasics.com, waar ik een trainingsschema kon maken om over een jaar een halve marathon te kunnen lopen in 2u. Ik was vertrokken, een soort start to run, op mijne alleene….
Eind december 2003 mijn eerste wedstrijd gelopen, 12 km, de corrida in Leuven, 3 toerkens door ’t stad. Helemaal achteraan om de echten niet te storen, veel te dik aangeduffeld, koude rillingen krijgend als ik de beteren zag staan in een singletje…..en na de 1ste ronde m’n trainingsvest uitgetrokken en aan m’n vrouw gegeven. 297ste op bijna 500 aankomers, 59’37”….en we waren vertrokken. In maart de natuurloop van Spiridon in Heverleebos meegelopen, in de modder en 49ste van de 239 aankomers op 10,5 km. Vervolgens via een collega (Sonja) in de wedstrijden van de Watermolencup terecht gekomen en in 2004 dan verder via www.joggings.be wedstrijden zoeken.
Toch 31 wedstrijden gelopen in 2004, met m’n 1ste  20 km door Brussel, achteraan gestart met een nummer rond de 21000, en toch tevreden met 1u35’09”, de 2687ste plaats. Tegen de Corrida van Leuven anno 2004 liep ik af en toe wedstrijden à meer dan 15km/u. Ik werd in de Corrida 89ste van de 504 aankomers, in 47’49”.
Ik was besmet, ik had een nieuwe leuke hobby gevonden, de kilo’s vlogen d’r af, 2005 liep ik 45 wedstrijden, veel van de Watermolencup, won op de aanwezigheidstombola in Halen 250 euro (thuis dachten ze dat ik teveel trappist gedronken had toen ik m’n vreugde via de GSM meldde).
Ik liep m’n 2de 20km van Brussel, nu in warme omstandigheden, slechter gevoel, en toch 1538ste in 1u31’44”.
Ik begon ’t internet af te zoeken naar wedstrijden, vond iets in Spanje voor tijdens de verlofperiode daar en ik liep m’n 1ste wedstrijd in ’t buitenland, in Xeresa. Op korte afstanden liep ik wedstrijden top 5, zelfs 1 keer boven de 17,5 km/u.
Het gaat goed en dan wil men meer en beter…..altijd maar sneller en langer….
Dan komt 2006, m’n “topjaar”. Klinkt misschien pretentieus, maar voor mij toch een “superjaar”.
Halve marathons Louis Persoons Genk, 1u25’04”, wat later in Kiewit, Midwinterjogging, eerst de 5km gelopen, 12de op 197, daarna de 10km wedstrijd en daarin 106de /479.
Crêtes de Spa, Descente de la Lesse, 20 km van Brussel in 1u23’54” en 929ste, Ottenburg: m’n 1ste podium als 3de op 3,4 km, en m’n 1ste (en enige) Marathon in Eindhoven. Daar leerde ik Monsieur Marteau kennen, halfweg nen tik gekregen om U tegen te zeggen en 3u35’59”…..maar toch blij en fier dat ik het gedaan had. Ik liep in 2006 liefst 51 wedstrijden en als kers op de taart werd ik aanvaard als lid van Demarsinlopers. Het jaar ook dat ik alle 12 wedstrijden van het criterium van Watermolencup liep en 12de vet A werd in ’t eindklassement.
Nog een topper van dat jaar: Kerstloop in Herenthout, waar ik een ronde te vroeg begon te sprinten en afging als een gieter als ik leeg over de meet liep en dan te horen kreeg dat ik nog een ronde mocht lopen. Gewoon mistelt……stom….maar achteraf zeer veel mee gelachen.
2007 nog hevig begonnen, in totaal 40 wedstrijden gelopen en op 26 augustus in Bertem zei men me: let op, je loopt naar je kwetsuur. Ik had al effe last van achillespeestendinitis (welke loper niet ?) maar ik had pijn aan m’n linker enkel. Consultatie Prof. Peers: ernstig kraakbeenletsel aan de enkel. Stoppen met lopen. Second opinion gevraagd op m’n toenmalig werk: Stoppen met lopen of je gaat naar een arthrodese (vastzetten van ’t gewricht) of prothese van je enkel. Gans de maand september niets gedaan, dan terug voorzichtig (onder begeleiding van kiné) begonnen van 0, op grasveld, 1min lopen, 1min stappen….heel langzaam opgebouwd en m’n 1ste voorzichtige wedstrijd op 26/12/2007 in Herenthout. Helemaal achterin en zeer rustig gelopen.
Vanaf dan waren de meeste joggings gewoon meedoen, achterin starten en lopen van “poepeke naar poepeke”. Af en toe nog een jogging uitpikken om door te lopen…..maar ’t vet was van de soep.
Hier en daar toch nog “gepiekt”, nog één keer 3de geworden ergens, maar daar was dan geen podium….
Maar wat eigenlijk het belangrijkste was dat ik veeeeeel vrienden gemaakt heb, zeer toffe mensen, ik ga er enkele opnoemen maar ik zal er waarschijnlijk nog veel meer vergeten…sorry….’t Is niet dat je minder bent voor mij, iedereen was leuk…
Michel Raymaekers, de man die me introduceerde bij de Demarsinlopers, Cyriel Cooremans, de blanke Keniaan die meerdere keren voor mij “getrokken” heeft, Hugo Meulders”den trekker”, Facteur Eddy VVlasselaer, de families Vermaelen, VDBosch, Jan “groot lawaai” Maus, de gebroeders Schouters, Chakke, Pépé, Denis. Stonne, Rikske Janssen, Jan VDGaer (mijnheer 4’40”). De Polle met z’n rood klakske (Winnepenninckx)…hoeveel heb ik niet op z’n kap gezeten in de verslagen….(sorry hé Polle). René Dekeyser, Walter en Michiel Nijs, Paula Coenen….Onze President: Guy Demarsin, bedankt voor alles. Ook speciale dank U voor Eric van de winkel in Overijse, Watermolensport waar ik altijd een super service gekregen heb en veel tips, advies….en goei loopschoenen heb kunnen kopen.
Rudi VDBosch en Marc”denbakker”VDWeyer die eens in een wedstrijd getrokken hebben voor mij en nadien zegden dat ze dachten dat ik ging doodvallen achter hen. Ik was toch binnen de 20’ voor die 5km toen.
Marie José en Ludwig, onze twee super Limburgers, 250gr Sossies…..ik kan blijven namen opnoemen.
Het was ook zeer leuk dat velen me kenden als Poepegatje, maar weinigen daar een gezicht konden opplakken…..dat de gesprekken in de kleedkamer verstomden  en geroepen werd: “pas op, ziet wat ge zegt want het komt in ’t verslag….”.
Dat een collega jogger (ik weet de naam niet meer) me ooit zei: “ik schrijf wedstrijdverslagjes voor GVA, heb een perskaart, kan naar de voetbal, ben betaald om verslagen te schrijven…..maar Uw verslagen worden waarschijnlijk veel meer gelezen .
Ik ben blijven lopen en genieten…..en dat kunnen ze me niet meer afpakken.
Droevige momenten ook, denken we maar aan 18 april 2008 toen Frans Vermunicht jammerlijk overleed tijdens de  Run with Wolves in Wolfsdonk.  Ik had het in verleden al een iemand weten overlijden tijdens een wedstrijd van de Watermolencup in Hoeilaart…..maar nu was het iemand van je club, iemand die je kende….
Dit jaar, in Pijpelheide heeft René Dekeyser me nog zo eens doen schrikken door onwel te worden na de wedstrijd….
Wat ook, ik ga waarschijnlijk dingen vergeten vermelden. Mooie herinneringen die je te binnen schieten zoals m’n wedstrijden die ik liep in Spanje, m’n wedstrijd aan Mont-Martre in Parijs en zeker de 10km de Paris van 2 oktober dit jaar met de Demarsinlopers……
Ik kan blijven typen en herinneringen blijven ophalen……………..maar ik heb m’n laatste wedstrijd gelopen op 5 november 2011 in Mol (en ’t ging nog redelijk goed), ben de laatste keer gaan trainen op woensdag 16 november 2011.
Eind november kon ik na m’n late op ‘t werk m’n knie nog amper 90° plooien, zeer fel gezwollen.
Rust en ijs zou wel oplossing brengen, een Brufenke nemen…..iedereen kent dat wel zeker.
Toch maar NMR laten maken en afspraak bij orthopedist gemaakt gezien de blijvende pijn en zwelling……en dat was nu de 3de dokter die zegt dat ik moet stoppen met lopen wat ik heb zeer ernstig kraakbeenletsel aan m’n li knie……en nu ga ik luisteren.  Met zeer veel pijn in het hart, echt waar. Ik sta op de operatielijst voor 7 maart 2012 (eerst nog effe een citytrip naar Berlijn maken, die is al geboekt), dan 4 weken steunverbod en lopen met krukken om vervolgens waarschijnlijk nog 2 maanden te revalideren. 3 maanden uit op ’t werk  dus…..ik zal al maar uitkijken voor nieuwe verf voor m’n muren thuis zeker. Oplopen ga ik niet meer kunnen……maar ’t zal erg zijn.
Ik zal me in de toekomst moeten beperken tot fietsen en zwemmen, en ik heb me voor genomen om toch af en toe (met de fiets) naar een jogging te komen kijken want ik zal jullie missen.
M’n klavier van m’n PC zal minder te verduren krijgen, ik weet niet hoeveel wedstrijdverslagen ik gemaakt heb (ik ben ze pas beginnen opslagen na de “Hacking” van de site www.joggings.be in 2006.
Ik heb me altijd afgevraagd hoeveel keer ze gelezen werden, ik zal ’t waarschijnlijk nooit weten.
Aan iedereen die ik ooit gekwetst heb met m’n verslagen: 1000 x excuses.
Groeten en aan iedereen nog veel loopplezier……loop, geniet……maar luister naar de signalen van je lichaam.
Poepegatje.
 :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

5
Wedstrijden / Re:Vooringeschreven en gekwetst.....overname startnummer ?
« Gepost op: december 13, 2011, 19:12:41 pm »
Voor Hannuit is 't probleem opgelost, na een mailtje met uitleg van mijnentwege werd het bedrag zonder problemen teruggestort, dat noem ik pas een service, zal niet dikwijls gebeuren......nu nog enkel m'n nummer voor Leuven aan de man/vrouw kunnen brengen.....

6
Wedstrijden / Re:Vooringeschreven en gekwetst.....overname startnummer ?
« Gepost op: november 27, 2011, 21:11:09 pm »
moest je iemand kennen, voorinschrijving voor Hannuit is normaal 6 euro (je krijgt een T-shirt met lange mouwen), ik vraag 4euro, Leuven is normaal 7 euro voorinschrijving, 10 euro daginschrijving: ik vraag 5 euro (kwestie van toch iet te recupereren)
lopen zal voor mij in 2011 voorbij zijn vrees ik :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :'( :'( :'(

7
Wedstrijden / Vooringeschreven en gekwetst.....overname startnummer ?
« Gepost op: november 27, 2011, 18:56:40 pm »
Dag,

ik ben vooringeschreven voor de wedstrijd van zaterdag 17/12/2011 19u30 "Grand Prix Leon Jacob" in Hannuit, 5 km en voor de eindejaarscorrida in Leuven op 31/12/2011, start om 10u voor de 8km.
Jammer genoeg ben ik gekwetst, ik zit met een (ernstig) letsel aan de knie, maak zo snel mogelijk een afspraak met een orthopedist want ik vrees dat ik met een meniscusprobleem zit.
Dus die 2 wedstrijden zal ik op m'n buik mogen schrijven.
Zijn er mensen die m'n voorinschrijving eventueel willen overnemen ?
Graag ASAP iets laten weten aub.
Danke
poepegatje
luc.vandegaer@telenet.be

8
Verslagen / Mol, Zilvermeerjogging, 5 november 2011
« Gepost op: november 07, 2011, 17:46:28 pm »
Zaterdag 5 november ben ik met een klein hartje naar Mol gereden om nog eens ne jogging te lopen.
Lopen ?, we zullen wel zien wat het geeft, de trainingen de laatste tijd waren zeer minimaal, soms pijnlijk, wel wat alternatief gezwommen en gefietst.
De rit naar ginder was een verhaal op zich, ik vraag me af,  een GPS, is dat nu mannelijk of vrouwelijk? Als ik ’t gedrag van m’n toestel zaterdag evalueer kan het niet anders dan een vrouw zijn…..waar ik overal gezeten heb, ’t heeft gene naam. Ik ben de familie VDBosch enkele keren voorbij gereden, dan toch iets waar ik rapper ben dan de Rudy, in ’t lopen kan ik hem niet volgen…..en nu maar hopen dat ik geen rekening thuis krijg van een of andere “flitser”.
Maar ik ben d’r geraakt, iets later dan voorzien met als gevolg dat ik niet kortbij geparkeerd stond.
In de inschrijvingstent Paul Winnepenninckx als secretaris van dienst die onze startnummers verdeelde. Zachte handen dat de Polle nu heeft, ’t heeft gene naam. Maar ja, als ge uw madamme laat struikelen over een koordje (toevallig gespannen hé Pol)…..dan mag je de afwas doen want nu zit z’n eega met haar pols in een gipsverband.
De handbikers waren al flink van katoen aan ’t geven, die mannen vlammen er nogal op los zeg, soms denk je dat ze los uit de  bocht gaan vliegen.
Ik ging een toertje (2,5 km) voorzichtig loslopen, en voor me uit Peter Maes, “ne kakker” in hart en ziel. Neen, niet iemand die in ’t geniep z’n behoefte doet langsheen ’t parkoers of op de stoep bij de mensen. “Ne Kakker” is een hevige KVMechelen supporter (voetbal voor zij die ’t nog niet doorhadden). Hij zit nog net niet aan de Prozac, al moeten we zeggen dat ze soms wat pech hebben, die geel-rode mannen. Dus samen met de Peter een toerke losgelopen, het parkoers is dit jaar lichtjes anders dan vorige jaren, ook in de andere looprichting. Soms een scherpe bocht van 180°, ik bedenk hierbij dat de rook wel uit de banden van die handbikers zal gekomen zijn als ze bij die snelheid zo’n bochten moeten nemen.
Tegen 15u verzamelen en dan de start, een grote bende, de 5 km en 10km samen.
Ik ben rustig achterin ’t pak gestart en schuif geleidelijk naar voren, de pijn is verwaarloosbaar. Ik kom bij Willy Vermaelen, Johan Vermaelen, Geert Verheyden, Daniel VDVelde…en zo lopen we naar de facteur Eddy VVlasselaer toe. Km aanduiding is gewoon perfect, 1ste km na 4’58”. Na 1,3km moet ik zowaar stoppen, ondanks m’n dubbele knoop is m’n veter los, dju. Inhalen dus want die mannen zijn rap dikke 100m verder tegen ik weer kan vertrekken. Km 2 heb ik 4’45” over gedaan (ondanks m’n stop). Wat keren en draaien nu als we via zicht op ’t zilvermeer naar de aankomst lopen. Waterbevoorrading maar als ik m’n bekertje tot een teutje wil  knijpen scheurt het overlangs open en blijft er niet veel water over. Ik loop nu samen met Johan, de rest is achter gebleven (die doen langere afstand). We drijven het tempo op, ik denk maar, hoe rapper ik binnen ben, hoe minder lang m’n gewrichten en pezen pijn zullen doen. Km 3 heb ik 4’27” over gelopen. Het gaat eigenlijk veel beter dan verwacht, Johan en ik kunnen zowaar nog wat versnellen en we halen geleidelijk meer en meer lopers/sters in.  We lopen binnen als nr 55 en 56 na 22’38”, ik ben zowaar 8ste 50+er. Beloning: medaille en honingkoek en water of energiedrank. Ook een omslag met tombolanummer is ons deel.
Dat koekske smaakt moet ik zeggen, en dat drinken ook. Ik ga naar de tent om m’n nummerke 539 om te ruilen tegen ……een paraplu. Johan had (net achter mij) tombolanummer 540 en kreeg hiervoor…..een paraplu. Goe gerief voor de tombola van Demarsin op onze eetdag zaterdag 28 januari 2012. (noteren in de agenda aub, dank bij voorbaat, info volgt).
Dan samen met Jan Maus (opvallend stil vandaag, zou dat iets met de natuur, de vogeltjes….te maken hebben ????) naar de auto om de sporttas op te halen en dan naar de douches te trekken.
De douches/kleedkamers: dik in orde.
Cijfers: 5km: 228 aankomers, gewonnen door Kristof Van Rooy voor Frans Pasmans en Stefaan Kools.
1ste dame: Wendy Lenaert. 1ste 60+ Pol Winnepennickx, 1ste 70+ Rik Janssens.
10km: 296 namen in de uitslag, gewonnen door Gino Steegmans, 2de Ingemar Spelmans, 3de Chris Gommers. 1ste dame: Liesbeth Wouters.
Voor zij die tijd hadden was er nadien nog een mooie aanwezigheidstombola, maar ik heb hiervoor gepast (tijdsgebrek)
Uitslagen: www.vmol.be
Besluit: mooie omloop in prachtige omgeving, 100% vlak en verhard. Dag nadien zal hier veel harder gevlamd worden op de jaarlijkse Cross Cup, maar dat is voor de “grote jongens” (hé Michiel).
Prima organisatie, als ik kan tot 2012
Groeten
poepegatje

9
Verslagen / 4de Dubh linn loop, Testelt, 8 oktober 2011
« Gepost op: oktober 09, 2011, 20:55:35 pm »
4de Dubh Linn-jogging te Wolfsdonk, zaterdag 8 oktober 2011 op de grens tussen Langdorp en Wolfsdonk, net voor de spoorwegbrug.
Het was een typische herfstdag, de hemelsluizen hadden reeds flink hun best gedaan, maar toen ik naar de jogging toereed klaarde de hemel mooi blauw op boven Wolfsdonk. Ik dacht al, dat heeft de Christophe weer goed geregeld, een bakske Guinnes of een fles Ierse Whisky naar Frank DeBoosere sturen en ’t komt in de “chakoche”.
De straat, met links de Irish Pub waar de inschrijvingen plaatsvonden en rechts de parking en start, was voorzien van de nodige signalisatie om ’t verkeer te vertragen zodat het talrijke publiek zich veilig kon verplaatsen tussen de 2 plaatsen.
De Polle Winnepenninckx was microman van dienst, beter nog effe wachten Polle tot ge volledig hersteld zijt en dan er vol tegen aan. Nogmaals m’n excuses omdat ik aan uw knoppekes geweest ben, ik ga het echt nooit meer doen en kan je reactie begrijpen. Dus bij deze ieder mag het weten: Poepegatje is stout geweest en is aan de Polle z’n knoppekes geweest. (ttz die van z’n muziekinstallatie, en hij heeft gelijk, dat kost veel geld en is niet om mee te spelen). Sorry Polle.
Ondertussen begon de parking op het grasveld aardig vol te lopen, maar er was nog plaats genoeg.
Ze hebben zelfs voor 2 tijdelijke toiletten gezorgd nabij start/aankomst.
Voor deze jogging waren 3 afstanden voorzien, 5km, 10km en 15 km……..maar een omwonende heeft roet in het eten (lopen) gegooid. Organisator Christophe was er het hart van in, hij heeft echt alles geprobeerd om het in orde te brengen en met zijn toestemming plaats ik hier het relaas van z’n probleem:
De dame in kwestie had vorig jaar de politie gebeld tijdens onze derde editie, de wijkagent wees me erop dat ik voor editie van dit jaar moest zorgen dat ik niet zou passeren langs die mensen hun perceel landbouwgrond.  Ik zorgde dus dit jaar voor twee nieuwe parcours en vermeed de 2 percelen grond waar langs we vorig jaar liepen... Aanpalende gronden tegen de Demer zijn eigenaar van de lopende meters Demerboord... Ik fier op mijn nieuw parcours want ik vond het zelf boeiender omdat we de Demerkant een paar keer meer konden verlaten en zo via zomerverblijfjes over kleinere goede paadjes konden lopen, vooral de 10km werd hierdoor echt een boeiende omloop, de 15,4 km was dan dubbele lus maar ik wou de afstand erbij omdat ik toch nog een 70 à 80 lopers plezier met een langere afstand!
Tot 11u was ik er van overtuigd dat het allemaal vlot ging verlopen tot ik de iets minder vriendelijke vrouw van vorig jaar ontmoete, ik wist aan de persoonsbeschrijving van de wijkagent direct wie de dame was die op me afstormde!  Blijkbaar heeft ze nog een perceel grond tegen de Demer, hier had ik me nochtans goed over geïnformeerd bij de vele landbouwers en goede buren rondom mijn pub.  Ik ben met de vrouw ter plaatse geweest en ze was voor geen reden vatbaar, ik bood eerst €100 en een uurtje later €150 om haar grond voor één dag te huren en zo toch over de Demerboord te mogen lopen... ik bleef steeds kalm en heb de vrouw zeer vriendelijk behandeld, wat ze nog kwader maakte, ik kreeg telefoon van de politie van Aarschot en kreeg geen akkoord met de vrouw, godzijdank dat ik nog een alternatief kon bedenken en de lopers niet moest teleurstellen, ik kreeg zelfs betere reacties op de kleinere lussen, maar moest zelf seingeven om de snelle lopers te herkennen en de juiste weg op te sturen, maar alles verliep vlekkeloos! Ik heb weer een jaartje de tijd om een nieuw parcours uit te stippelen...heb al enkele ideetjes en ga samen met enkele andere lopers wel een waardig alternatief vinden, de 5KM gaat normaal ongewijzigd blijven voor de andere parcours ga ik met de politie rond de tafel zitten...
Spijtig dat er misnoegde mensen rondlopen die een sportgebeuren als onze jogging niet kunnen hebben, niemand heeft hier last van en we ruimen alles perfect op nadien, ik hoop dat ik de vrouw nog dikwijls mag tegenkomen want ik weet dat ze in twee barst als ik vriendelijk goeiedag zal zeggen! 
tot binnenkort!!
Christophe
Zo, bij deze heeft iedereen de inspanningen die geleverd zijn door de organisator kunnen lezen.
Terug naar ’t lopen nu: de 5km loop met (heb ik toch gehoord 180 starters (?) ging van start om 14u15, en een dik kwartiertje later waren de eersten al terug, gewonnen door Hans VDBempt voor Joris VDVelde en Michiel Nijs. 1ste dame: Greta Noels.
Rond 14u30 ben ik dan met Willy Vermaelen vertrokken om dikke 10’ los te lopen, de eerste hectometers over asfalt, dan de onverharde paden op, rijkelijk voorzien  van plassen. Aan de aanduiding 1km (klopte perfect) zijn we teruggekeerd, en ik denk dat Deboosere een ander merk van bier en whisky wil, want het begon te regenen.
Om 15 u dan verzamelen geblazen voor de 8,7 km en 12,4km wedstrijd, nu met start op dezelfde plek als de aankomst (vorige jaren vertrokken we iets verder op). Toeter en wijle weg, niet te hevig, toch wat slalommen, voorbij vele bekenden en nog meer onbekenden….om op ’t einde  rechtsaf te gaan. De Willy versnelde en we kwamen km 1 door na 4’40”. Hij wou naar Walter Nijs toelopen, en ik ben dan maar gevolgd, uit beleefdheid. Wat later verlaten we het pad en lopen links via een grasveld naar de Demerdijk, hier staat een waterbevoorrading. De dijk opklefferen en linksaf, richting Testelt  langsheen de meanderende Demer. We zijn het bordje km 2 voorbij en zijn 9’ ver. Het pad is goed beloopbaar, wat vettig maar nog doenbaar. Als we na iets meer dan 3 km de Demerdijk verlaten en scherp linksaf gaan is het opletten  voor grote plassen, we lopen nu over een veldweg, terug richting Aarschot. Wat later draait het pad naar links en lopen we een bos is, hier golft het op en neer. Wat later zitten we terug op een veldweg die ons via punt km 4 terug brengt aan de splitsing en waar we aan de 2de ronde beginnen. Christophe van de Pub staat ons aan te moedigen, W & W, m’n gezelschap Willy en Walter versnellen en ik moet harken om ze bij te blijven. Als we het  grasveld opdraaien moet ik ze laten gaan, ik neem dan ook de tijd om te drinken, zie Walter omkijken en ze zijn weg, 50m voor me. Ik bedenk dat ik gezien m’n kwetsuur beter rustig kan uitlopen en zoek m’n tempo. Ik kom wat later bij en voorbij Joeri Saenen, hij loopt de 15km (12,4km) want hij heeft een blauw startnummer. De 5km was zwart, de 10 (8,7km) rood en de lange afstand blauw.
Ik ga voorbij Joeri, kan nog enkele lopers inhalen en zie zowaar W&W terug groter worden, ik nader die mannen. Het begint nu stevig te regenen, en dat water geeft me vleugels (of is dat Red Bull dat uit de hemel valt ?). Als we ’t bos uitlopen, bijna aan de afslag waar wij naar rechts mogen (nog een dikke 500m) ben ik bij het duo en ga mee met Willy. Walter wordt door zoonlief Michiel aangemoedigd “Allé Papa”, en we stormen (????of doen alsof) naar de laatste bocht. De Willy perst er nog een supersprint uit en kan zo  Benny Laureyn nog net voorblijven.
Ik blijf net voor Walter, we worden 30ste, 32ste en 33ste na een 39’15” tot 39’22”.
Commentator Polle Winnepenninckx is op de achterbank van z’n radiowagen gekropen gezien de felle regenbui.
Er zijn bekertjes Aquarius en water. Het regent nu stevig, in ruil voor je startnummer krijg je een pakket met daarin blikje Aquarius, sinaasappel, stylo, sleutelhanger en stressbal. Ook kan je kiezen tussen een bonneke voor trappist of een sporttas. Ik ga voor het 2de.
Aan de stand van de Hot-dogs kan je een jeton afhalen waarmee je kan gaan douchen in de wat verder gelegen tennisclub. Vorig jaar was het daar nogal druk, maar ’t water  was prima. Gezien m’n modderige toestand zie ik zo’n doucheke wel zitten.
Als ik m’n sporttas neem kom ik tot de vaststelling dat handdoek, washandje en proper ondergoed nog thuis in de badkamer liggen…..slim dus, daaaag doucheke.
Er zit dus niets anders op dan propere t-shirt aan te trekken, zetelbescherming in de auto en me thuis te gaan wassen.
Cijfers: 8,4 km: 1ste Danny Van Bael, 2de Chris Wouters, 3de Kris Meulemans. 1ste dame: Liesbeth Wouters. 106 namen in de uitslag opgenomen.
12,4 km: 78 aankomers, 1ste Chris Gommers voor Michael Vermeylen en Jo Appelen. 1ste dame: Paula Coenen. 7de Louis Cartoos (keizer van ’t asfalt kon hier geen keizerke spelen gezien de ondergrond),  9de knap Rudi Strouven.
Besluit: zeer mooie omloop, 95% onverhard, prima km aanduiding, waterbevoorrading om de 4km, mooie herinnering, uitslagen weldra op site van Roba, ik heb ze ook  doorgestuurd naar Assaronse.
Misschien moet Christophe volgend jaar eens proberen bij Sabine Haagdoren met z’n bak Guinnes en fles whisky ?
Bedankt Christophe en z’n team, we kijken uit naar ’t vernieuwde parkoers.
Groeten
Poepegatje.

10
Verslagen / 10 km de Paris Centre, 2 oktober 2011
« Gepost op: oktober 03, 2011, 12:08:48 pm »
Zondag 2 oktober 2011, normaal gezien een werkweekend voor mij, had ik “gewisseld” zodat ik vrij was. Twee opties: Open Bedrijvendag, altijd leuk…….of met de Demarsinlopers naar Parijs met de bus om te lopen……nog veel leuker.
Dus, zot zijn doet geen zeer en voorlopig sluiten ze je er nog niet voor op, om 2u30 wekker gezet, opgestaan, kattewas, en naar de oprit van de autosnelweg E314.
Hier werden we opgepikt, Poepegatje en z’n supporters, Danny Matheys (waterman van dienst met 5 x 20l “waswater” en Luc Van Daele. De bus was er rond 3u10 en dan de trip naar Paris.
Ik heb toch nog wat kunnen slapen in de bus en rond 6u30 stop op een parking voor ons ontbijt: voor ieder 2 koffiekoeken en koffie. Ook mogelijkheid om sanitaire stop te maken. Rond 7u terug vertrokken en rond 7u45  waren we (29 lopers/sters) en enkele supporters in het Parijse stadscentrum.  Onze voorzitter was speciaal voor ons een dag vroeger naar Parijs afgezakt om onze startnummers op te halen. We hebben elkaar gevonden aan de info standen, op de Place du Palais Royal. Iedereen getooid in z’n fluogele Demarsinuitrusting, dan zouden de supporters ons goed herkennen……maar ’t is blijkbaar de bedoeling dat iedereen loopt in de loopshirt van de organisatie. Je krijgt dus een omslag met daarin je T-shirt (synthetische) met je nummer opgedrukt + registratiechip + briefje met info om je sporttas te laten bewaken. Dom van mij om eens niet te gaan kijken in ’t tentendorp, maar ja, berouw komt na de zonde.
Dus 5600 lopers/sters (max.aantal deelnemers was uitverkocht) (bijna)allemaal in zwarte T-shirt. Je hebt natuurlijk enkele “zwartlopers” die zich niet ingeschreven tussen de lopers mengen, jammer.
Er waren voldoende tijdelijke toiletten geplaatst zodat ieder  die ’t nodig had nog wat gewicht kon dumpen.
Dan naar de startplaats getrokken, vertrek om 9u, je werd verzocht plaats te nemen in de box met je richttijd: keuze: onder 45’, onder 50’ boven 1u. De tijdindicatoren waren niet zoals op vele evenementen mensen met grote ballon, neen, 3 knalrode soort “golfkarretjes” waren de mikpunten.
Toch wel indrukwekkend, 5600 lopers, allemaal in ’t zelfde shirt die info kregen van een speaker die nog veel rapper kon praten dan Pol Winnepenninckx. En zij die de Polle kennen weten dat ge dan ne straffe moet zijn. Ik vroeg me af wanneer die kerel ademde. Voor de supporters zijn er “postkaarten” met het parkoers aangeduid zodat ze snel van ene kijkpunt naar ’t andere kunnen. Het parkoers bevindt zich in de binnenstad en is heel veel keren en draaien, maar voor supporters ideaal om de lopers meerdere keren te kunnen zien.
Om 9u dan wijle weg, op de Av. De l’ Opera, richting Operagebouw. Zeer brede baan en de tijdsregistratiematten piepten “à volonté”. Wat  verder een ladderwagen van de brandweer, ladder uitgeschoven over de Avenue met daarop persfotografen, knap gevonden en die mannen hadden superzicht over de massa. Aan de Opera naar links, Boulvard de Capucines waar we km 1 doorkwamen na 4’38”. We hadden een Damarsinbuske gemaakt, Jan Maus, Guy De Witte, Willy Vermaelen, Danny Matheys, Kamiel Bams en Poepegatje. De broertjes Van Daele waren “rustig achterin gestart en ons leuk wuivend voorbij gekomen nog net voor het Operagebouw.
Dan links Rue Dupont (knappe zwarte Lamborgini wagen aan de kant) naar Rue St Honoré waar we net voor de aankomst linksaf gaan en rond het Palais Royal lopen. Km 2 voorbij en tijdsregistratie via matten. Dan links Rue du Louvre in, lichtjes bergop Rue Etienne Marcel, rond pleintje en omlaag naar Rue de la Banque. Km 4 met wat verder in de Rue Montmartre  de 1ste bevoorrading: water of energiedrank.Rue Etienne, Rue Turbigo, Rue de la Palestro, Rue Reamur,rechts scherpe bocht Rue de l’ Aboukir, links links Rue de Cléry.We zijn op 4,6km tijdsregistratiemat gepasseerd en op km 6 opnieuw. Een Puelinckxke placeren is dus niet zo evident, ge moet al goed uwe weg kennen in Parijs op stukken “te pikken”. Ondertussen is ons buske uitgedund tot een trio, Willy, Danny en Poepegatje lopen verder aan vrij constant tempo. Op 6,8km ongeveer opnieuw bevoorrading: water, energiedrank, rozijnen. Via de Rue St Marc, Rue de Richelieu naar Rue Vivienne. We zijn bij Paula Coenen gekomen en mij 2 maatjes gaan voor mij te vlug nu. Ik laat ze gaan en wacht op Paula. De warmte maakt het zwaar, die T-shirts zijn heet, een singlet ware frisser geweest. Maar wie had zo’n weer durven voorspellen, begin oktober ? Via de Rue des Petits Champs (weer tijdsregistratie) naar de Rue de la Paix. Dan lopen we over Place Vendome met aan onze rechter zijde het beroemde  hotel Ritz, waar Lady Di de dagen voor haar overlijden verbleef. Hier in de buurt winkels van schoenen, juwelen, ….voor mensen met heeeeeeeeeeel veel geld. Prijzen om van te duizelen, maar wij lopen, geen vitrinnekes kijken nu. Km 9 in fluo op de grond (zo waren de km aangeduid + borden langs de weg). Via de Rue St Roch naar de Rue St Honoré waar300m verder de aankomst ligt. Guy De Witte komt nog bij mij en we sprinten nog effe door, Guy loopt net voor mij binnen als nr 683 totaal, ik ben dus 684de van de 5600, niet slecht gezien de toestand van m’n achillespezen. 10,3km geeft m’n Garmin, anderen hebben 10,5 of zelfs 10,6. Ik heb net m’n gegevens gedownload en bekeken in Google earth: ’t is net of ik stukken afgesneden heb en over daken gelopen heb. ’t Zal dus wel wat meer dan 10km geweest zijn.
Tijd officieel: 45’12” en hiermee ben ik 37ste vet 2 homme.
Voor Michel Motte, Demarsinloper, zal dit wel speciaal zijn geweest: Michel is geboren Parijzenaar.
Bij de aankomst zitten dames met een kniptang om de chip te recupereren, dan krijg je een medaille en kan je naar de uitgebreide bevoorrading: keuze uit: water, Gatorade, druiven, appel, peer, rozijnen, perzik, banaan, peperkoek….is ’t genoeg ? De Demarsinlopers zijn ondertussen vlot aan ’t binnenkomen (of al lang binnen).
De tijden, tussentijden  en resultaten staan ondertussen op www.topchrono.biz, daar klikken op resultaten en dan de wedstrijd links aanvinken. Ik had gehoopt dat ik de resultaten kon opzoeken per équipe, maar blijkbaar waren we niet geregistreerd als ploeg, dus heb ik de prestaties van enkele clubgenoten opgezocht en…..
Belangrijke prestaties van Demarsinlopers:
Karen Peeters: 1ste Dame vet 1
Coenen Paula: 3de dame vet 2
Patrick Van Daele: 6de heer vet 1
Luc Van Daele: 9de heer vet 2
Jennis Gonda: 10de vet3 Fémin
Jos Wijns: 10de heer vet 2
Bart Goovaerts: 13de espoir homme
Beutels  Eddy: 23ste vet 3
Guy Demarsin: 24ste vet 3 (nog wat trainen Guy en ’t podium zit er in)
 Vermaelen Willy 28ste vet 2
Dus eigenlijk hebben wij het nog niet zo slecht gedaan, daar in die Franse hoofdstad. Zeker wetende dat als de broertjes Van Daele er een lap zouden op gegeven hebben……
Dan terug te voet, met stramme hielen (ikke toch) naar l’ Opera, waar onze bus een plekske gevonden had. We richten onze eigen “kleedkamer” in, dames in de bus met de gordijntjes dicht (jammer ?), heren achter de  speciaal meegebrachte “paravents”, kamerschermen dus, met waskommetjes en de 100 liter  water van Danny.
Dan zijn we vrij, afspraak om 17u aan de bus. Je het dus een kleine 6u om Parijs te ontdekken.
Ik ben naar ’t Louvre getrokken (1ste zondag van de maand gratis toegang), Centre Pompidou, Notre Dâme, Seine….anderen verkozen Eifeltoren, nog anderen Arque de Triomphe en Champs Elisé. Ieder wat wils.
Op de bus hadden de mannen op de achterbank (ik ga geen namen noemen) wat last van de invloed van de super zonnige herfstnamiddag in Parijs, ttz één van hen (rara wie) had een BB. Wat is een BB ?
Een BB is een bierbroek, iets waar je een verklaring voor moet vinden voor je vrouw en ’t resultaat van bierflesje dat slecht in de hand wordt gehouden. Blijven oefenen met dat flesje Patrick.
Tegen 17u dan vertrokken met de bus, nog een kleine rondrit van de chauffeurs in Parijs en dan terug richting België, na wat file wegens werkzaamheden  in Henegouwen rond 21u15 terug in Kessel-Lo.
Foto’s zullen zo snel mogelijk doorgestuurd worden naar de webmaster en verschijnen op de site van de Demarsinlopers.
Het was een zeer leuke dag, wat mij betreft voor herhaling vatbaar.
Alle wedstrijdinformatie: http://nike10km.com/
Groeten van Uw reporter ter plaatse
Poepegatje
11
Verslagen / Loop je te gek, Diest, 30 september 2011
« Gepost op: oktober 01, 2011, 19:11:14 pm »
Vrijdag 30 september 2011 werd in Diest “Loop je te gek” georganiseerd, een loop met super info op de site van www.joggings.be, qua parkoers, voorzieningen, inschrijving…..toch vrij volledige info.
Misschien volgende keer een adviesparking bij vermelden, met vanop die parking wegwijzertjes naar de Grote Markt. Ja ja, de Grote Markt van Diest was the place to be.
Ik heb m’n auto nabij het ziekenhuis geparkeerd, mooi 30 eurocent in de parkeermeter gedropt (parkeermeter tot 19u) en ticketje in auto geplaatst.
Ik was (had drukker verkeer verwacht) dik op tijd, en op de Grote Markt waren de stadsdiensten nog van alles aan ’t verhuizen van de andere activiteiten die overdag plaatsgevonden hadden.
Polle Winnepenninckx was verdeler van de voorinschrijvingen van Demarsinlopers, en hij had zowaar een micro vastgekregen en ging dus de wedstrijd van commentaar voorzien. Zelf kan Polleke niet lopen, wat hevig geweest en spierscheurtje gehad.
Ik ben met Ludwig Borgwald een verkenningsronde gaan lopen, de Allerheiligenberg omhoog, kassei die vochtig lag, en na de 1se scherpe bocht waren de stadsdiensten nog verlichting aan ’t omhoog hangen. Boven gekomen de Citadel, jammer genoeg leegstaande gebouwen, een zaak te danken aan Minister DeCrem die het nodig vond om te “hervormen”, met als gevolg dat de kleedkamers van de Citadel verhuisd moesten worden naar de (verderop) gelegen infrastructuur van “De Warande”. Persoonlijk vind ik dat die mannen op Defensie nog niet teveel deftig gerealiseerd hebben, zowel deze Pippo DeCrem als z’n voorganger Flahaut.
Geen politiek, wij waren dus boven op de  Citadel, dan naar beneden en dan naar rechts de Ringweg waar we op ’t fietspad liepen. Terug omhoog hier, wat verder rechts een onverharde weg in, hier bordje 2 km (1km heb ik niet gezien, misschien m’n kop te fel omlaag in de beklimming ?) en dan rechts onverhard pad naar beneden. Hier staan stroomgeneratoren en hangt de verlichting klaar. Wij lopen eigenlijk langsheen de “kanondreef” naar beneden, mooi tussen ’t groen, we zouden de vogeltjes kunnen horen fluiten……maar ’t enige dat we horen is de Winnepenninckx die petrol aan ’t geven is in zijne micro. Wat later een links/rechtse en de kerktoren doemt voor ons op.
’t Is eigenlijk weer stiekem warm, nog wat napraten en de groep lopers op de Grote Markt wordt groter en groter.
Tegen 19u30 dan klaar aanschuiven, nog even plaats ruimen voor Marieke Vervoort die met haar rolwagenfiets gaat deelnemen. Ik bedenk dat het niet simpel gaat zijn voor Marieke op die vochtige kasseien, maar ja, ze is wel een en ander gewoon zeker?
Om 19u30, na een korte woordje uitleg van provincieraadslid Karin Jironflé gaat de toeter. Ik ben midden in ’t pak gestart en zit vast, vooral de eerste hectometers (Schotelstr,Ketelstr,St janberchmansstr, Paanhuisstr) geraak ik niet vooruit, slalommen. Als we bijna aan de Allerheiligenberg beginnen ga ik “Princes” Karen Claes voorbij, ze volgt vandaag je juiste weg. Bij ’t begin van de kasseien staat Marieke Vervoort op de gladde ondergrond bijna stil, ik begrijp haar gesakker. Ik schuif vooruit, ver voor mij zie ik Willy Vermaelen op de ongelijke kasseien omhoog vliegen. Boven gekomen kies ik voor het afloopgootje ipv de ongelijke kasseien. Dan beton, omlaag, sommigen lopen met lange benen (heb ik niet), beneden rechtsaf en richting rond punt waar we op ’t fietspad. Ik probeer in te halen, ga voorbij Willy en probeer hem mee te nemen, vorige week moest Willy wachten op mij, vandaag doe ik maar 3km en ik ben m’n belofte om rustig te lopen (weeral) vergeten. Ik schuif verder door, ga voorbij onze Demarsinmilitair Guy De Witte (zou die dat hier kennen ?). Km 2 voorbij en nu afdalen over de zandweg, ’t loopt lekker, ik schuif op naar voren.
Beneden de scherpe links/rechts, ik hoor Winnepenninckx roepen dat de 5de binnen is, wat later de 1ste dame. Ik draai rechts ophoog en vervolgens links de Grote Markt op. Ik mag stoppen, 12’45” volgens de chronometer. Ik haal vlug een bekertje water en dan krijg je een zak met daarin 1 appel, 1 flesje Vittel water en een bon voor een consummatie in Nicky’s Ballroom.
Deze afstand, 1 ronde van net 3km levert als winnaar Jeroen De Vis op, 2de Steurs Wim, 3de Ceusters Nico. Jan Maus werd 7de en 1ste 50+er, 1ste dame en 8ste alg. werd Laura Dens. Ik ben 10de geworden ondanks m’n moeizame start, misschien…als ik meer vooraan gestart was…indien…had ik de Jan Maus kunnen kloppen (whisfull thinking ?). 58 lopers/sters beëindigden de 3 km.
Maar als ik dan pas als “10de “ in de wedstrijd eindigde, ik was toch de primus aan de tapkast van Nicky’s Ballroom. En diene Hoegaarden heeft gesmaakt, kunnen ze me niet meer afpakken.
6km: 92 aankomers, 1ste Iwens Alain voor Bert Struys en Jan Vos. 1ste dame: Sofie Hendrix.
9km: 127 aankomers: 1ste Chris Wouters voor Anton Borgers en Gerry Ceusters. 1ste dame: Paula Coenen.
Resultaten kan je terugvinden op de site: www.roba-atletiek.be, daar doorklikken op “resultaten”.
Andere wedstrijdbelevingen kan je lezen op ’t forum van www.joggings.be waar iemand een item gestart heeft over deze loop.
Persoonlijk ben ik na m’n Hoegaarden naar huis getrokken en heb thuis gedoucht.
Dus geen commentaar over “aprés-jogging”. Maar ik kan me inbeelden dat het op sommige plekken nogal donker zal geweest zijn voor lopers van 6 en 9 km, de douches zullen wel in orde geweest zijn in de infrastructuur van “De Warande”, wel stevig stukje vanop de Grote Markt, dus ik heb geen idee of er nog velen zijn teruggekeerd naar de zaal voor de huldigingen.
Groeten
Poepegatje12
Verslagen / De Hei Loopt, Pijpelheide, 24 sept 2011
« Gepost op: september 25, 2011, 19:27:30 pm »
Zaterdag 24 september 2011 werd in Pijpelheide “De Hei Loopt” georganiseerd door de gidsen van Pijpelheide. Placet o be: de lokalen van deze jeugdvereniging, nabij de voetbalvelden van Pijpelheide.
Ik vond een plaatsje voor m’n auto in de straat nabij de start. Er was tevens een parking beschikbaar aan de voetbalvelden.
Een stevig najaarszonnetje zorgde voor bijna tropische temperaturen, toch dik 22°C in de schaduw.
De voorinschrijvingen lagen klaar en het (grote) startnummer werd op de borst bevestigd. De sanitaire installaties waren in orde, en de drank vloeide in de opgesteld tent.
Om 14u45 vertrok de 4,4km wedstrijd, 115 namen werden in de uitslag opgenomen.
Wij (Willy Vermaelen en ik ) liepen even later de lopers tegemoet, en op 750m van de streep stonden Jan Maus en Cyriel Cooremans de lopers op te wachten. Wat later verscheen Bart VDBosch, Iron Bart, uit de bocht, een flink eind voorsprong op nr 2. Bart zou dan ook vlot de wedstrijd winnen. 2de werd VDBroeck Gerrit voor Stijn VBuggenhout en de hevigste KVMechelen supporter, Peter Maes (won hier vorig jaar) werd toch knap 4de. 1ste dame: Murielle DeWinter.
Het parkoers is dus 4,4km lang, 100% vlak en allemaal verhard.
Om 15u30 mochten wij van start, de mannen en vrouwen die voor 2 rondjes gingen. We liepen eerst een stukje de straat uit, dan rechts, vluchtheuvel over, rechts / links (over het pas gemaaide gras van een voortuin, zouden die mensen daar gelukkig mee zijn ????) om zo op de baan richting Goor. Daar werd gevraagd op fiets en voetpad te lopen. Een stevig stuk en na km 1 gaf m’n chrono (hij is vervangen, m’n Garmin) 4’30” aan. Wat later rechtsaf, een asfaltweg waar  we moesten uitkijken voor een geparkeerde hooikeermachine.. Dan terug links,  hier wat bomen die toch wat schaduw bieden. Km 2 hebben we afgelegd in 4’18”, 200m verder een drankpost. Bekertje mee en enkele slokjes genomen. Dan terug rechts, politie houdt een oogje in ’t zeil. Hier zijn boeren mais aan ’t oogsten. Dan een flauwe rechtse en via een woonwijk mogen we enkele hectometers verder opnieuw scherp rechts . Km 3 in 4’28”.Deze weg brengt ons via visvijvers en flauwe bocht op de baan die links naar de Liersesteenweg leidt. Vervolgens rechts/links en we zijn op 750m van de streep. Nu een smal paadje en dan terug bredere asfalt. Km 4 in 4’25”. Voor ons doemen de voetbalvelden op. Als we de eindstreep passeren is er opnieuw waterbevoorrading. Willy trekt stevig door, we hebben een groepje, en Achilles li en re zijn weer daar om te reclameren. Ik zeg Willy om door te gaan en probeer met veel moeite m’n wagonnetje aan te haken. Ik zit in een groepje met de 1ste dame.  Ik moet een gaatje laten, Willy wacht op me, merci patron. 5de km à 4’23”. Ons tempo blijft gestaag, het is drukkend warm, zweet gutst naar beneden, als we km 6,4 passeren heb ik die 6de km afgelegd à 4’21”. Nu stop ik aan de drankpost en drink m’n bekertje half leeg, de rest over m’n (verhitte) hoofd.
Gevolg van m’n stopje is dat de 7de km 4’29” opgeleverd. Ik heb nu een gaatje laten vallen en hark me moeizaam terug tot bij vader Vermaelen. Nu gaan we door, ’t is niet ver meer, 8ste km 4’10” en dan de laatste 400m, Willy loopt net voor me binnen, ik als nr 39 na 38’09”. Uiteindelijk beëindigen 104 lopers/sters de wedstrijd. Gewonnen door Chris Wouters voor Alain Iwens en Benny De Roover. 1ste dame op de 40ste plaats: Huybrechts Cynthia.
Beloning: zak met daarin een opbergtasje om rond de pols te dragen, met velcro en een bus douche/shampoo.
Ik krijg van madamme Poepegatje de autosleutels en haal m’n sporttas. Als ik terugkom, verbijstersing. René Dekeyser is onwel geworden, z’n goeie vriend Cyriel kon onmogelijk het bezwete lichaam onder controle houden en René viel buiten bewustzijn op de grond. Ik zag de beelden van 2008 in Wolfsdonk  weer voor me toen Frans Vermunicht het leven liet tijdens een jogging. Gelukkig kwam René wat later terug bij. Toch nog bleek, een lage suikerspiegel ? Een inderhaast gehaalde cola zou ’t wel in orde brengen. Maar toen René zich recht wilde zetten verloor hij opnieuw het bewustzijn. De mensen van het Rode Kruis verwittigden de 100 dienst want het zou niet verantwoord zijn dit niet verder te laten nakijken.  Wat later werd René door de ziekenwagen naar het ziekenhuis gevoerd. Zijn goeie vriend Cyriel Cooremans reed hem na en ging hem steunen in ’t ziekenhuis, merci Cyriel.  Ik heb ondertussen vandaag telefonisch contact gehad met René (zondag), hij moet nog een nachtje in ’t ziekenhuis blijven, morgen maandag nog enkele onderzoeken maar hij voelt zich terug 100%. Had René te weinig gedronken tijdens of voor de wedstrijd ? ’t Was drukkend warm….wie zal ’t zeggen, ’t belangrijkste is dat René zich terug beter voelt en hopelijk dinsdag van een welverdiende vakantie kan genieten. Dus mensen, drink aub genoeg tijdens de wedstrijd, ik weet het, ik doe het ook soms, de wedstrijddrang is soms sterker dan jezelf…..maar we moeten er toch onze boterham niet mee verdienen hé.
Spoedig herstel René.
Uitslagen: www.rondomnetedal.be
Besluit: niet echt “mooi” parkoers, 100% vlak en verhard, voldoende waterposten, prima km aanduiding, bruikbare herinnering, uitslagen snel op internet, goei douches en kleedkamers. De meisjesgidsen hebben dik hun best gedaan, dank U dames.
Groeten
Poepegatje

13
Verslagen / Wijnbergloop, Rillaar 16 september 2011
« Gepost op: september 17, 2011, 19:45:36 pm »
Vrijdag 16 september 2011 zakte ik af naar Rillaar om aan de Wijnbergloop deel te nemen. Dit is een loop die ik nog niet gelopen had, parkoerskennis ontbrak me dus volledig.
Aan de terreinen van Rillaar B waren de inschrijvingen en aankomst. Parkeren kon je daar ook, maar ik verkoos m’n verhikel elders te parkeren.
De voorinschrijvingen werden verdeeld door Ludwig Borgwald, ik ging voor de 5 km om eens te kijken hoe ’t met m’n gekwetste pootjes gesteld was.
Terwijl we daar met de Demarsinmannen bij elkaar zaten kwam daar zowaar een collega binnengestapt. Ze ging haar neefje laten deelnemen aan de 400m wedstrijd.
Ondertussen werd op ’t voetbalveld alles in gereedheid gebracht om de karamellenkoers te laten plaatsvinden.
Ik ga wat loslopen, samen met Willy Vermaelen op spiksplintenieuwe schoenen, ik denk dat het BDWschoenen (Bart De Wever) zijn, van Asics, een geel- zwart model, stevige brede zool, blitz….De Willy heeft hier al gelopen, kent de weg, maar dit jaar blijkt dat men voor de 10km wedstrijd een ander parkoers heeft gemaakt, één grote ronde ipv 2 toertjes van 5 km.
Ik had reeds van alles gehoord over deze “WijnBERGloop”, stevig klimmen was me gezegd….
Nog vlug een sanitaire stop gaan plaatsen, de dames hebben het herentoilet zowaar deels aangeslagen…..als de nood hoog is…..moet er geplast worden.
Goed, start van 10km en 5 km om 18u45, gelukkig laat men de 5km enkele hectometers vroeger vertrekken en wordt de 10km snel afgeleid zodat er niet teveel hinder ontstaat voor de snelle 10km lopers.
Wij dus weg, achter in ’t pak vertrokken, samen met Daniel VDVelde, Willy Vermaelen….en bij een bocht nog net een waarschuwing kunnen roepen voor Daniel die bijna een verkeersbord mee nam op z’n joggingske.
Na een links/rechtse verder dalen en dan rechts omhoog. Ik probeer wat te versnellen, schuif geleidelijk op naar voren, Willy en Daniel haken af. Ik kom bij Robert “Chakke” Schouters, probeer hem mee te nemen, maar hij bijt niet. We passeren het 1 km bord. Wat verder linksaf richting bos, het slingert op en neer, echte stevige hellingen heb ik nog niet onder m’n beentjes gevoeld.
M’n Garmin is nog steeds in herstelling, ik heb dus geen echt juist beeld van m’n tussentijden. De km aanduiding is prima. We komen door een bosstrook waar de stevige onweders lelijk huis hebben gehouden. Bomen zijn geknakt als lucifers. Wat later gaat het weer omhoog, ik haal enkele dames is, loop nog een Demarsinman voorbij en wat verder duikt de waterbevoorrading op. Snel bekertje meegenomen om wat te rehydrateren. Als ik bijna aan km 3 ben komen de 2 koplopers van de 10 km me voorbij, op een kleine 50m gevolgd door Chris Wouters. Ik heb “goei benen” vandaag, het loopt vlot, m’n enkels doen (nog ) geen pijn, m’n achillespezen trekken wel wat maar voor m’n normen van de laatste maanden gaat het best goed.  Wat verder km 4, we dalen nu verder en wat later herken ik het kruispunt waar  we de links/rechts combinatie gemaakt hebben. Nu bevind ik me in de straat van de start, voor me Jan Maus, ik ga hem voorbij, vraag om aan te pikken, nu nog enkele hectometers. Wat later over de startlijn, dan linksaf en de terreinen van ’t voetbal duiken voor me op. Ik word opgewacht door de fotograaf van dienst, de gekwetste Johan Vermaelen zorgt voor mooie foto’s voor ’t nageslacht. Ik draai ’t voetbalveld op, wordt aangemoedigd door collega Veerle en loop over de aankomstlijn na 21’04”, ik blijk 29ste van de 121 aankomers te zijn.
Bekertje water genomen en wat gaan kletsen met Veerle. Hoe ’t geweest was met de loop van ’t neefje? Heel goed, de 1ste ronde op kop en dan gedaan….motor opgeblazen….we kennen dat gevoel.
Ooit op een jogging na een jeugdwedstrijd de micro man de winnaar horen vragen wat die jongen gedaan had om te kunnen winnen. Subliem antwoord van diene kleine: “gewoon harder lopen dan de 2de” . Zo eenvoudig is het om een loopwedstrijd te winnen.
Dan naar de auto en sporttas gaan ophalen, terug naar de kleedkamers gewandeld en een prima warme douche genomen, met low-pression water, je moest wat geduld hebben om ’t schuim van de douchegel weg te spoelen maar ’t lukte prima.
Dan startnummer gaan inruilen voor een herinnering: keuze uit radiootje (maar die waren toe ik toekwam uitgeput), zakmes of rugzak. Ik koos ’t laatste, voor den hoop….
Toen ik naar de auto wandelde reed m’n collega door met haar neefje en ‘k heb hem m’n rugzakske cadeau gedaan, hij kan d’r maar plezier aan beleven.
Cijfers: 5km: 1ste Schauwaers Kevin voor Benny De Roover en Jan Vos. 1ste dame: Murielle De Winter.4de Bart VDBosch (Demarsin), herstelde van een zware ingreep aan de re bovenarm.
10km: 1ste Mark Michiels voor Danny Van Bael en Chris Wouters, 1ste dame: Heiremans Kathleen.
111 aankomers op de 10km wedstrijd.
Parking: ok, te doen in de buurt, kleedkamers OK, douches OK, herinnering OK, km aanduiding prima, halfweg waterbevoorrading. Afstand klopt met aanduiding.
Uitslagen op www.kvvv.be
Groeten
Poepegatje

14
Verslagen / Kermisloop Tessenderlo Schoot
« Gepost op: september 11, 2011, 12:36:09 pm »
Zaterdagavond, 10 september 2011 ben ik afgezakt naar Tessenderlo Schoot om nog eens te proberen hoe ’t gesteld is met ’t herstel van m’n kwetsuur. Daar werd om 17u30 de start gegeven van de kermisloop, keuze uit 3 afstanden, 4-8 of 12 km.
Parkeren in de nabijheid van het Sint Jozefplein was vlot mogelijk, plus de organisatie had een grasveld voorzien als ruime parking.
In de lekker koele zaal lagen de voorinschrijvingen klaar, ik kreeg een roze nummer voor de 8,3 km wedstrijd. Gele nummers voor de korte afstand en witte nummers voor de 12,2 km.
Het was drukkend warm, 28°C, niet echt mijne dada…..maar ja, we moeten er door. Uiteindelijk toch nog een tamelijke groep Demarsinlopers aanwezig in Schoot, ieder kiest naar eigen goesting voor een afstand naar keuze. Vader Vermaelen  wisselt op ’t laatste nog rap z’n 8,3km nummer voor een 12,2 km startbewijs, je kan me veel wijsmaken hé Willy over “te weinig trainings km”, maar Poepegatje is (nog) niet blind en seniel hé.
Johan moet z’n superprestatie van in Morkhoven nog steeds cash betalen en moet braaf in burger de wedstrijd volgen, hij doet nu trainingsritme op als fotograaf. Opletten voor een verrekking van de wijsvinger nu, steeds op dat knoppeke duwen…..
Voor de start de traditionele inspectie van ’t sanitair uitgevoerd (en nog wat gewicht overboord gegooid), ’t was in orde.
Om 17u30 dan de start, de hele meute bijeen, en de pastoor laat de kerkklokken voor ons luiden. We beginnen met een toertje blokske rond van kleine 400m om dan de baan over te steken en aan café Rumba linksaf te slaan. Ik ben achterin ’t pak vertrokken, krijg gezelschap van Willy Vermaelen en zo lopen we naar het 1km punt. Voor ons uit een wit broekje, grijs/blauw truitje. We naderen er op, de juf zet ons (even) uit de wind. Is dat “toevallig” toch niet Karen Claes zeker. Zou ze de juiste weg kiezen vandaag ? Na een tijdje laat ik ze achter, de Willy kan (wil?) niet volgen (hum hum….)
Ik kom bij Chris Vermeulen en samen lopen we een eindje verder. Chris maant me aan om naar René De Keyser toe te lopen, maar ik wil ’t rustig aan doen. We lopen voornamelijk door woonwijken, af en toe een veld mais, soms een bomenrij. Schaduw is zeer schaars en ’t is allemaal verhard. De km aanduiding onderweg is prima. Na 2,5 km is er waterbevoorrading, wordt in dank afgenomen. Wat later lopen we via een pleintje naar km punt 4, blokske rond en we draaien terug rond de kerktoren en gaan richting café Rumba. Het is eigenlijk veel te warm voor mij, ik zweet als een …… Mijn li enkel doet pijn en m’n knie begint ook al op te spelen. Waarschijnlijk loop ik geforceerd en belast m’n knie daardoor te veel. Aan de 2de doorkomst van de drankpost zit ik op een 50m van Paula Coenen, ik neem rustig de tijd om te drinken en ga verder. Iets voorbij km 7 kan ik niet meer verder van de pijn en stap een stukje. Chris Vermeulen komt me voorbij, samen met een vijftal andere lopers.
Wat later toch weer wat moed verzameld en me terug op gang getrokken, ik ben blij als ik de kerktoren voor me zie opdoemen en in z’n schaduw over de streep kan lopen. Jammer genoeg bij de aankomst geen water beschikbaar, enkel een oranje fel gesuikerde drank, maar bij gebrek aan iets anders toch achterover gekapt.
Iedereen krijgt een omslag met (bij mij toch) een tombolanummertje in, af te halen in de feestzaal.
Wat zitten uithijgen op de trappen aan de achterkant van de kerk en zo life de sprint voor de overwinning op de 12km kunnen zien.  Chriske Wouters moest nipt de duimen leggen voor Stefan Rens.
Dan naar de auto en samen met Jan Maus naar de plaatselijke school getrokken waar op de speelplaats een overdekte doucheruimte gemaakt is, afgesloten met zeilen.
Na deze douche blijft bij deze temperatuur de zweetkraan toch nog openstaan, ne mens zou in een koelkast kruipen.
Vervolgens terug naar de feestzaal gepikkeld om m’n prijs op te halen. Ik zie kennissen  buitenkomen met een WC borstel, gietbakje, ….en ik heb geluk, een zeer mooie fruitmand is m’n prijs. Plus een zakje dat iedereen krijgt met soja chocomelk, snickers, snoep, stylo…
Voor de blijvers is er na de prijsuitreiking met nodige bekers nog een aanwezigheidstombola, maar m’n pootje roept op ijs.
Cijfers: 4km 63 aankomers, gewonnen door Kevin Mondelaers voor Ruben Neyens en Tim Beutels. 1ste dame: Elke Meeus.
8,3 km: Peeters Rudy is de snelste van de 72 aankomers voor Rudy Rutten en Marc Goots. 1ste dame: Liliane Coomans voor 2 Demarsindames: Ingrid Smeets en Wendy Vermaelen.
12,2km : Rens Stefan is de snelste van de 31 finishers voor Chris Wouters en Dirk Coenen. 1ste dame: Paula Coenen en 2de Karen Claes (net voor Willy Vermaelen, zijn de bloemen al geleverd Willy ????)
Uitslagen zijn nu reeds beschikbaar op de site www.joggings.be
Ik ben naar huis gereden via Veerle en heb in Averbode aan de “lekdreef” een stop gemaakt voor een bol “Rum Rozijnen” en een bol “Stratciatella”. Dit verzachte toch een beetje de pijn van m’n pootje.
Groeten
Poepegatje


15
Verslagen / Re:Aarschotse Waterloop, 2 september 2011
« Gepost op: september 07, 2011, 11:32:02 am »
Bedankt voor de correctie, ik heb m'n verslag dus lichtjes aangepast.

Pagina's: [1] 2 3 ... 13